top of page

Filosoferen

Wiki kids zegt:

Filosofie is grote vragen stellen aan jezelf en dan over die vraag nadenken. Filosofen bedenken na elke vraag weer een nieuwe vraag. Soms kunnen ze zelfs niet ophouden met vragen aan zichzelf te stellen. Kinderen hebben bij het filosoferen één groot voordeel tegenover volwassenen: omdat ze geen vaste antwoorden hebben op vragen gaan ze zelf op zoek.


My nature

Als er iets is wat ik dagelijks doe is het filosoferen. Tot mijn omgeving (en ik) soms gek wordt. Vragen stellen en op nieuwe eenvraag stellen. Ik ben in de Human Design een mental projector. Ik denk alles. Denken en overdenken is mijn talent. My nature. En sinds ik dat heb mogen omarmen lukt het me nog beter en schrijf ik zoveel mogelijk op of spreek ik dingen in. Maar ook een mental projector kan vast lopen in het hoofd. Het is dus de kunst om het hoofd zijn werk te laten doen terwijl ik mijn lichaam laat leiden. Mijn hart. Dan is mijn hoofd een interessante tool. Dan komt er een andere energie door dat kanaal in het hoofd.


Waarom leven we?

Filosoferen is een wetenschappelijk term voor het nadenken over belangrijke levensvragen. Wat in deze tijd misschien wel het belangrijkste is. Als je voor keuzes staat vraag je je het beste af wat de onderliggende gedachte is. En vaak komen ook filosofen uit op existentiële vraagstukken. Oeh heerlijk. De why van het leven. Zin van het bestaan en 'waarom zijn we hier'? Zeker nu omdat alles op zijn grondvest staat te schudden heb je misschien wel houvast nodig om te weten wie je bent als het systeem je voor een belangrijke keuze zet.


In between woorden

Kinderen kunnen soms beter filosoferen omdat ze meer onbevangen zijn en minder vast in het denkgoed van het collectief zitten. Ja denk daar maar eens over na.

Een onbevangen geest is een geschenk omdat je open staat voor wat zich aandient en niet denkt in vaste kaders. Open en nieuwsgierig blijven naar jezelf en de omgeving. Laat je inspireren. Eigen je niets toe, observeer en ontvang.

Want ook filosofen zullen tegen het denken aanlopen. Niet alles is denken. Een laagje dieper zit voelen en ervaren. En daar zijn geen woorden voor. Daar komen gedachtes bij die woorden niet kunnen vatten. De dichtkunst komt het meest in de buurt. En dan tussen de regels lezen en voelen. Het is de energie die de woorden vat. De in between regels bevat vaak de intentie van de schrijver/dichter (misschien heet het daarom een dichter, omdat het dichterbij de essentie komt dan welke woordenmaker dan ook)


Filosoferen is een onderdeel van het leven voor mij. Als je je eigen waarom weet in het leven kun je aardig vooruit. En voel je de koers en richting in je leven. Een purpose om voor te leven. Niets is zo gelukzalig om te weten waarvoor je leeft. Als het leven geen zin heeft, en je de leegte durft aan te kijken zul je de andere kant ervan ook mogen ervaren. Het ligt in elkaars verlengde.

Meer weten over mental projectors en Human Design? Ik geef readings en workshops. Jouw blauwdruk in beeld en uitleg, met een stappenplan om op pad te gaan naar de beste versie van jezelf.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Klank Wetenschap

Hoe klank en balans ons lichaam 'instrument' stemt en daarmee uitlijnt met potentieel wordt in de yoga beoefend door de mantra's te zingen. De Naad Yoga, zoals dat genoemd is het beoefenen van de stem

Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie

De volle maan in Weegschaal laat ons ervaren dat er balans is, dat we balans kunnen creëren. Op allerlei vlakken kun je je midden vinden. In het midden heb je overzicht of zit je er midden tussen de p

Kundalini: Intense energie voelen stromen.

Bij hooggevoeligheid komen soms ook intense ervaringen en sensaties in het lichaam voor. Sommigen noemen het kundalinienergie. Ontwakings of ascentie verschijnselen. Je neemt meer en intenser waar dan

Comments


bottom of page