Kundalini: Intense energie voelen stromen.

Bij hooggevoeligheid komen soms ook intense ervaringen en sensaties in het lichaam voor.

Sommigen noemen het kundalinienergie. Ontwakings of ascentie verschijnselen. Je neemt meer en intenser waar dan gemiddeld. Hier zal je lichaam aan wennen.

Energie stroomt waar de aandacht naar toe gaat.

Accepteer dat wat je nu ervaart, je nu ervaart. Ook als dat lastig is, accepteer dat je het nu niet accepteert.

Aarden en ademen.

De basis om deze ervaringen aan te gaan is gronden/aarden.

Dit betekent dat je je lichaam voelt. In je lichaam aanwezig bent en de energie via het lichaam de aarde in kan laten stromen. Blijf dus in je lichaam door diep naar de onderbuik te ademen. Leg je handen op de onderbuik en adem naar je handen toe. Zorg dat je uitademing langer duurt dan de inademing. Je kunt tellen. 4 tellen in 6 tellen uit om mee te beginnen. Later kan je op 8 tellen uitademen.Het para sympathisch zenuwstelsel wordt zo geactiveerd, kom je dieper in ontspanning en kan het lichaam beter regenereren en de energie verwerken. Bij iedere inademing bedenk je dat er vertrouwen en rust in je lichaam komt. Bij de uitademing laat je spanning los. Je lichaam is gemaakt om deze energie te verwerken. En heelt zichzelf.

Ga in de ‘horse stand’ staan. Zet je voeten uit elkaar en zak door je knieën zodat spanning op bovenbenen ontstaat. Hierdoor voel je meer in je benen en kun je ook meer dragen en de energie af laten stromen. Op blote voeten lopen en beter nog in de natuur.

Of visualiseer de energie via je stuitje de aarde in als een koord of wortel. Wat diep in de aarde rijkt.


Zo kun je beter voor jezelf zorgen.