top of page

Kundalini: Intense energie voelen stromen.

Bij hooggevoeligheid komen soms ook intense ervaringen en sensaties in het lichaam voor.

Sommigen noemen het kundalinienergie. Ontwakings of ascentie verschijnselen. Je neemt meer en intenser waar dan gemiddeld. Hier zal je lichaam aan wennen.

Energie stroomt waar de aandacht naar toe gaat.

Accepteer dat wat je nu ervaart, je nu ervaart. Ook als dat lastig is, accepteer dat je het nu niet accepteert.

Aarden en ademen.

De basis om deze ervaringen aan te gaan is gronden/aarden.

Dit betekent dat je je lichaam voelt. In je lichaam aanwezig bent en de energie via het lichaam de aarde in kan laten stromen. Blijf dus in je lichaam door diep naar de onderbuik te ademen. Leg je handen op de onderbuik en adem naar je handen toe. Zorg dat je uitademing langer duurt dan de inademing. Je kunt tellen. 4 tellen in 6 tellen uit om mee te beginnen. Later kan je op 8 tellen uitademen.Het para sympathisch zenuwstelsel wordt zo geactiveerd, kom je dieper in ontspanning en kan het lichaam beter regenereren en de energie verwerken. Bij iedere inademing bedenk je dat er vertrouwen en rust in je lichaam komt. Bij de uitademing laat je spanning los. Je lichaam is gemaakt om deze energie te verwerken. En heelt zichzelf.

Ga in de ‘horse stand’ staan. Zet je voeten uit elkaar en zak door je knieën zodat spanning op bovenbenen ontstaat. Hierdoor voel je meer in je benen en kun je ook meer dragen en de energie af laten stromen. Op blote voeten lopen en beter nog in de natuur.

Of visualiseer de energie via je stuitje de aarde in als een koord of wortel. Wat diep in de aarde rijkt.


Zo kun je beter voor jezelf zorgen.

Allereerst vertrouw op het proces. Vertrouw dat je sterker en beter uit dit proces komt. Ook als gedachten je naar beneden halen. Blijf positief. Bel iemand die je begrijpt en wil luisteren. Vertrouwen is uitdagend, maar weet dat alles tijdelijk is. Zo ook al deze gevoelens en ervaringen.

Stay hydrated!

Blijf goed gehydrateerd. Drink veel water, thee. Vermijd (veel) koffie, alcohol, om uitdrogen tegen te gaan. Je verlicht je proces om genoeg te drinken. Water is een informatiedrager en zorgt voor afwatering van energie en vrijkomende toxines in het lichaam.

Zorg voor genoeg ontspanning. Het lichaam is op bewust en onderbewust niveau energie aan het uitwisselen. Als het lichaam ontspant regenereert het lichaam sneller. Rust en ontspanning is daarbij een sleutel.


Trauma

Ook trauma’s en oude pijn komt naar de oppervlakte. De trilling van de aarde stijgt. Ons lichaam is diezelfde aarde. En trilt daarom ook op een hogere frequentie. Google op Shumann Resonantie.

Oude vastzittende energie ophopingen komen vrij en die energie wilt stromen. Dit kan heel intens en heftig zijn. Innerlijke beelden, herinneringen en gedachten, gevoelens kunnen naar de oppervlakte komen en willen gezien worden. Soms droom je intenser dan normaal.

Nu en aanwezig zijn

Onthoud dat je niet identificeert met alle gedachtes en gevoelens. Ervaar ze en geef het ruimte. Kijk er met liefde naar. In het NU zijn alleen maar de sensaties, en gedachten over toekomst en verleden brengt angst.

Aarden is het allerbelangrijkste. Laat je gedachten niet gek maken en kijk ernaar maar ga er niet in mee. Jij bent krachtiger dan de gedachte. Jij kiest om het te geloven of ernaar te kijken.

Schoonmaken

Om je lichaam schoon te maken en af te sluiten voor energie uit de omgeving.

- Draai met je hand je chakra’s, vooral je zonnevlecht (solar plexus) open door 3 keer tegen de klok in te draaien met je handen.

- Vertraag die beweging en voel wat uit jouw lichaam los gelaten mag worden.

- Draai het nadat het lichter voelt weer dicht. Door 3 x keer (minimaal) met de klok mee te draaien.

Dit kun je bij alle chakra’s doen. Bij hooggevoeligheid neem je veel energie op van je omgeving. Dit is normaal, maar kan belastend zijn als je ook je eigen proces en ascentie hebt ervaart.

Jij kiest wat je van je omgeving binnenlaat. Soms is het nodig om even tijd alleen door te brengen.

Voordat je naar een plek gaat waar veel mensen zijn kun je je chakra’s afsluiten. Om zo minder energie uit je omgeving op te nemen. Experimenteer hiermee. Het gaat om bewust te worden van de energie van jezelf en van anderen. En welke invloed op elkaar hebben.Je kunt je ook in een 'bubbel' visualiseren. Met een gouden rand. van 2,5 rondom.

Aanraking

Massage en liefdevolle aanraking kan fijn zijn om te ontspannen. Een warm bad met magnesium of zeezout helpt ook. Wees vooral lief voor jezelf.

Soms helpt het om even van een afstand naar jezelf te kijken. Neem eigenaarschap over deze ervaring. Ik creëer dit vanuit een hoger deel van mijzelf. Op zielsniveau kies ik dit te ervaren.

Zoek hulp en begeleiding om door oude trauma’s heen te gaan. Je bent niet alleen. Er gaan een heleboel mensen door dit proces op dit moment.

Het hele proces gaat om jezelf te leren kennen. Neem het serieus, en bedenk elke zorg maakt je proces zwaarder.

Vertrouw dat je lichaam sterk is!

Tips.

-- Kijk welke mineralen jouw lichaam in balans kunnen brengen. En te ondersteunen. Om stress uit je lichaam af te voeren. Een natuurarts kan daar inzicht in geven. Bij SoulSister Vitamin Store kunnen ze energetisch doormeten.

-- Schussler Celzouten kunnen je helpen om mineralen op pijl te houden.

-- Eet aarde groenten. Wortelen, bieten, aardappelen.

-- Yoga helpt ook bij release van vastzittende energie. Kijk welke vorm bij je past. Kundalini Yoga is een methode om deze energie op gedegen en rustige manier te kanaliseren. Het zenuwstelsel wordt veerkrachtig en de energie.

-- Jouw blauwdruk laat zien welke energie je van de ander waarneemt en welke van jou zijn. Je kunt hiervoor een blauwdruk sessie aanvragen. Voor een afspraak kun je een mail sturen.

NB. Bij ernstige klachten altijd arts raadplegen.


1.865 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Klank Wetenschap

Hoe klank en balans ons lichaam 'instrument' stemt en daarmee uitlijnt met potentieel wordt in de yoga beoefend door de mantra's te zingen. De Naad Yoga, zoals dat genoemd is het beoefenen van de stem

Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie

De volle maan in Weegschaal laat ons ervaren dat er balans is, dat we balans kunnen creëren. Op allerlei vlakken kun je je midden vinden. In het midden heb je overzicht of zit je er midden tussen de p

Filosoferen

Wiki kids zegt: Filosofie is grote vragen stellen aan jezelf en dan over die vraag nadenken. Filosofen bedenken na elke vraag weer een nieuwe vraag. Soms kunnen ze zelfs niet ophouden met vragen aan z

bottom of page